Wederom een TCIII-cursus voor (ex-)Contractspelers via de VVCS Academy

29 september 2014

De KNVB heeft besloten om wederom samen te werken met de VVCS Academy. Net als vorig jaar krijgen (ex-)Contractspelers zodoende de mogelijkheid om de  cursus TCIII-Jeugd te volgen.

De op maat gemaakte cursus kan vanaf februari 2015 versneld gevolgd worden.

Vorig jaar is de KNVB in samenspraak met de VVCS een TCIII-pilot gestart waarbij – in tegenstelling tot het verleden – meer rekening werd gehouden met de trainingsschema’s van de nog actieve contractspelers. Zo werd er o.a. voor gekozen om de klassikale lesdagen op woensdagen te organiseren op centraal gelegen locaties in Nederland en hiermee wat later op de dag te beginnen.

Dat deze stappen nodig waren, blijkt wel uit het gegeven dat er niemand van de deelnemers is uitgevallen en een ieder de cursus met succes heeft afgerond. Mede hierdoor heeft de KNVB besloten om alle reguliere TC-opleidingen voor (ex-)Contractspelers zodanig aan te passen, waardoor deze ook voor actieve contractspelers toegankelijker zijn.

Om het overleg en de samenwerking met de VVCS nog verder te continueren heeft de KNVB nu dus wederom besloten om los van de reguliere TC-opleidingen gezamenlijk een cursus TCIII-Jeugd aan te bieden. Vanzelfsprekend is de VVCS verheugd met deze samenwerking. Immers, zodoende wordt actieve contractspelers de kans geboden om al tijdens hun voetbalcarrière te werken aan hun ‘2e carrière’.

Uiteraard kun je ook altijd even contact opnemen met Arjan Ebbinge. Hij is telefonisch bereikbaar via: 06 422 98 097 of via e-mail: academy@vvcs.nl