Wouter de Vogel naar FC Den Bosch

30 mei 2013

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Wouter de Vogel (22) over een éénjarig contract, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen.


De Vogel kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor FC Den Bosch en komt met ingang van 1 juli definitief over van ADO Den Haag, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.
Wouter de Vogel is geboren op 17 september 1990 in Gouda. Hij maakte zijn debuut in het betaald voetbal voor SC Telstar in het seizoen 2010-2011. Gedurende dat seizoen kwam De Vogel in 28 optredens tot 7 doelpunten, wat hem een transfer naar ADO Den Haag opleverde. ADO Den Haag verhuurde De Vogel halverwege het seizoen 2011-2012 aan FC Dordrecht. Afgelopen seizoen werd De Vogel opnieuw verhuurd, ditmaal aan FC Den Bosch. De middenvelder kwam echter tot slechts drie optredens in de Bossche hoofdmacht als gevolg van een zware knieblessure. De Vogel scheurde aan het begin van het seizoen de kruisbanden van zijn knie, maar is inmiddels helemaal hersteld.

Technisch directeur Fred van der Hoorn over de komst van Wouter de Vogel naar FC Den Bosch: “Wouter is een technische, aanvallend ingestelde middenvelder die in staat is om aanvallers in scoringspositie te brengen. Met zijn doelgerichtheid en creativiteit is hij bovendien in staat om zelf een doelpunt te maken. Wouter kan centraal op de nummer 10-positie spelen, maar ook links en rechts op de flanken. We zijn blij dat Wouter inmiddels volledig fit is en per 1 juli bij de groep kan aansluiten. Wouter heeft zelf veel zin om aan de slag te gaan en is er op gebrand om komend seizoen goede resultaten te boeken met FC Den Bosch.”

Wouter de Vogel: “ Afgelopen jaar was een dramatisch seizoen voor me. Ik was erop gebrand om via een verhuur aan FC Den Bosch mij weer in de kijker te spelen bij mijn werkgever club ADO Den Haag. Helaas heb ik dit door mijn zware knieblessure niet kunnen laten zien. Ik heb driekwart jaar keihard aan mijn herstel gewerkt en ben nu weer helemaal fit. Ik ben blij dat FC Den Bosch vertrouwen in mij is blijven houden en wil de club daar volgend seizoen met goed voetbal voor terug betalen”.

Wouter de Vogel werd in de onderhandelingen met FC Den Bosch bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.