Aanvoerders Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen spelen met regenboogaanvoerdersband

1 oktober 2018

 

In navolging op de actie in 2017 dragen alle aanvoerders in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen, op initiatief van de VVCS en de John Blankenstein Foundation, tijdens de aankomende competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Met het dragen van de regenboogband vragen wij aandacht voor diversiteit in zowel het betaald als amateurvoetbal.

VVCS voorzitter Danny Hesp: “Vorig jaar hebben wij door de spontane actie met de regenboogbanden het onderwerp diversiteit hoger op de agenda gekregen bij de clubs voetbalbreed. Op veel amateurvelden droegen jong en oud dezelfde unieke band en gaven daarmee hun steun aan diegenen die met hun eigen identiteit worstelen. Ik hoop dat het dit jaar nog massaler zal gebeuren. En ik blijf het herhalen; voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.”

John Blankenstein Foundation voorzitter Karin Blankenstein: “Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht.”

Graag vragen wij ook uw aandacht voor de #alltogetherchallenge, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen en de John Blankenstein Foundation in het kader van de internationale Coming Out Dag. De #alltogetherchallenge daagt sporters (voetballers, hockeyers, tennissers, iedereen die mee wil doen) uit om met elkaar de bal zo lang mogelijk hoog te houden. Als de sport het toelaat (zoals bijvoorbeeld bij voetbal) dan houden de spelers, staande in een cirkel, elkaars hand vast.

Via de onderstaande links kunt u een compilatie en fotomateriaal downloaden van de actie vorig jaar, en bent u ook vrij het te gebruiken op uw website of via uw social media kanalen.

Klik hier voor het fotomateriaal via WeTransfer

 

Over de CSR

De Centrale Spelersraad is het medezeggenschapsorgaan van de professionele voetballers en werd in februari 1985 door het Bestuur Betaald Voetbal geïnstalleerd. De CSR heeft advies- en instemmingsrecht met betrekking tot de positie van de spelers binnen de sectie Betaald Voetbal. De eerste voorzitter van de CSR was Louis van Gaal.

De Centrale Spelersraad bestaat per 1 september 2018 uit: Jordens Peters, Willem Janssen, Jens van Son, Bram van Polen, Robin Pröpper, Matthew Steenvoorden, Stijn Schaars en Niek Vossebelt.

Via de onderstaande link komt u op de webpagina van de CSR.

Link naar de website

Over de John Blankenstein Foundation

Geïnspireerd door de voormalig topscheidsrechter en homo-activist John Blankenstein, zet de Foundation zich in om de LHBT-acceptatie in de georganiseerde sport te verbeteren. Sportverenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke rol doordat ze een sociale structuur bieden en een ontmoetingsplaats zijn voor bijna vier miljoen sporters. Veel verenigingen denken dat ze voldoende open en veilig zijn voor iedereen. In de beleving van LHBT-sporters ligt dat toch anders. Ze missen de ruimte vanuit de club om hun eigenheid bespreekbaar te maken.

Via de onderstaande link komt u op de website van de John Blankenstein Foundation.

Link naar de website

NOOT VOOR DE REDACTIE

Danny Hesp en Karin Blankenstein zijn op vrijdag 5 oktober beschikbaar voor vragen tijdens FC Utrecht – NAC en op zondag 7 oktober tijdens FC Emmen – Fortuna Sittard.

Voor meer informatie: VVCS, Danny Hesp, 023 – 5546930 en Karin Blankenstein, 06-51452330