Robin Pröpper een jaar langer bij De Graafschap

10 april 2015

De Graafschap en Robin Pröpper zijn een nieuw contract overeengekomen. De centrale verdediger blijft ook in het seizoen 2015-2016 actief bij De Superboeren.

Robin kwam als B-junior in de Voetbalacademie van De Graafschap terecht en speelt reeds drie seizoenen in het eerste elftal. De 21-jarige Pröpper heeft ruim 80 wedstrijden betaald voetbal op zijn naam staan waarin hij 7 doelpunten maakte.

Robin Pröpper: “Ik ben blij dat ik er nog een jaar aan vast kan knopen. Dit is prima voor mijn ontwikkeling. Uiteindelijk wil ik het liefst met De Graafschap promoveren naar de eredivisie, want het spelen op een zo hoog mogelijk niveau blijft mijn doel. Nu eerst maar eens zien dat we het huidige seizoen waardig afsluiten en minimaal de play-offs halen”, aldus de middelste van de 3 voetballende broers. Vitesse speler Davy Pröpper is hiervan de oudste en de jongste Mike speelt ook bij De Graafschap in de A1.

Ook de algemeen bestuurder Hans Veldhorst is in zijn nopjes met de verlenging van Robin. “We zijn blij dat we er met Robin uiteindelijk toch uitgekomen zijn en dat hij zich bij De Graafschap verder wil ontwikkelen”, alldus Hans Veldhorst.

Robin Pröpper trad ook onlangs toe tot de Centrale Spelersraad. De CSR heeft een advies- en instemmingsrecht met betrekking tot de positie van de spelers binnen de sectie Betaald Voetbal. Het secretariaat van de CSR wordt gevoerd door de VVCS. (Voor meer informatie over de CSR zie: https://www.vvcs.nl/stichting-csr)

Robin Pröpper heeft zich in de onderhandelingen met De Graafschap laten bijstaan door Louis Laros van de VVCS.